Програма ФФФ 2018

Програмата на 8. Филозофски Филмски Фестивал кој ќе се случува во Скопје од 12-19 април, во Кинотеката на Македонија. Ревијална програма: филм-философија, компетитивна селекција на долго- метражни и кратки филмови за наградата „Златен був“ на Фестивалот, Придружна програма со Џез вечер и настани од Едукативната програма на Фестивалот.

Фокус: Фил(м)ософија за деца

Осмото издание на ФФФ ќе понуди програма и за најмладите, сегментот насловен „Фил(м)ософија за деца“ од Едукативната програма со специјален гостин од Данска - Дејвид М. Ларсон, со кого заеднички ќе ја инаугурираме филозофијата за деца во Македонија...

Отворен повик за долгометражни и краткометражни филмови на ФФФ 2019

Прочитај повеќе

Проекција на Најдобриот филм според публиката на ФФФ 2018 - „Крај мене“ (Beside Me) и Q&A со Теди Некула

Прочитај повеќе

Проекција на Најдобриот филм според жирито на ФФФ 2018 - „Граѓанинот“ (The Citizen) и Q&A со Роланд Враник

Прочитај повеќе

Воведно предавање во ФИЛОЗОФИЈА ЗА ДЕЦА со Дејвид М. Ларсон

Прочитај повеќе

Отворен Повикот за волонтери на ФФФ 2018!

Прочитај повеќе

Работилница за млади со професорот Стефан Сидовски

Прочитај повеќе

Средношколска видео лектира и Конкурс за есеј „Либерти Валанс: Правото на силата или силата на правото?“

Прочитај повеќе

Отворен повик за долгометражни и краткометражни филмови на ФФФ 2018

Прочитај повеќе

Присуство на Интернационалната конференција 'Moving Image & Philosophy'

Прочитај повеќе

Промоција на тематот „Филозофија и филм“ на списанието Филозофска трибина

Прочитај повеќе

Гостување на режисерот Абашишвили со победничкиот „Сè за луѓето“

Прочитај повеќе
f fakultet
kinoteka
LOGO FDU
Italijanska ambasada
logo_nova_big
Hotel Cara
okno
plagijat